П'ять адвокатів і кримінал за знищення документів. У НАБУ розповіли подробиці обшуків у Мін'юсті

08.12.2017, 17:59

У Національному антикорупційному бюро повідомили, що обшуки в кабінеті у одного з працівників Міністерства юстиції 8 грудня проводилися в присутності п'ятьох адвокатів. Про це повідомив керівник підрозділу детективів Олександр Карєєв. Слідчий наполягає, що версія про часткове знищення зазначених документів підтвердилася, оскільки в смітті агенти знайшли порізані залишки документів, окремі фрагменти яких «вже складаються як мозаїка»:

«Зараз ці документи як мозаїка складаються, але вже назви цих підприємств і дати, позначені в цих документах, відповідають тим обставинам, які встановлюються в судновому розслідуванні кримінального провадження. У мене є запитання - чому документи, які за рішенням суду мають бути вилучені, в порваному вигляді містилися в сміттєвому відрі? А інша частина оригіналів цих документів була вдома у керівника секретаріату?" - каже детектив.

Також він повідомив, що за знищення документів законодавством передбачена кримінальна відповідальність: "До того ж є інформація, яка також підтверджена, що саме зазначений працівник секретаріату міністерства прибув вчора до зазначеного кабінету №413 і брав безпосередню участь у знищенні документів, а частину вивіз до себе", - заявив Карєєв.

Також він повідомив, що співробітники відділу спеціальних операцій до обшуку не притягувалися: «Детективи (проводили обшук у кабінеті. - Ред.) з понятими, з виконанням всіх вимог законодавства, повною безперервною відеофіксацією. До речі, обшук у кабінеті працівника секретаріату, на запрошення останнього було аж п'ять адвокатів. У присутності п'ятьох адвокатів був обшук», - заявив Карєєв.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що НАБУ підозрює посадових осіб Міністерства юстиції в розтраті понад 54 мільйонів гривень. У Міністерстві юстиції заперечують існування будь-якого ризику знищення документів, а також стверджують, що на обшуки у детективів немає санкцій.

 

Читайте АСН в Google News