Робити щеплення своїм дітям відмовилися понад 20% українців - дослідження

08.12.2017, 13:34

Більше 20% батьків в Україні відмовляються від проведення вакцинації для своїх дітей. Про це повідомила керівник магістерської програми «Менеджмент в охороні здоров'я» Національного університету «Києво-Могилянська академія» Тетяна Степурко на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

«Цього року ми бачимо невелике зниження відсотка відмов від вакцинації серед людей, які мають дітей. Дуже сподіваємося, що це позитивна динаміка, і наступного року і ми отримаємо ще менший показник», - зазначила експерт.

За її словами, в 2016 році відсоток відмов склав 25%, цього року - 21%. При цьому Степурко додала, що питання вакцинації є найбільш проблематичним в Івано-Франківській, Тернопільській, а також у Львівській та Київській областях. Найбільш схильні до вакцинації батьки дітей на Волині і в Миколаївській області.

Степурко спиралася на дані, отримані в ході дослідження «Всеукраїнський індекс здоров'я» шляхом опитування населення України. Всього було опитано понад 10 тисяч осіб у всіх областях України, на підконтрольних територіях.

Читайте АСН в Google News