Влада не справляється зі своїми соціальними функціями і цей тягар перекладає на населення

07.12.2017, 19:46

Українська влада відмовилася від своїх соціальних функцій, тому населення вирішує всі проблеми самостійно. Таку думку висловив директор спеціальних програм центру «Психея» Геннадій Рябцев на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Всі закони, які стосуються соціальної сфери, приймаються через те, що держава не має коштів на реалізацію функції соціальної держави, закладеної в Конституції", — зазначив експерт. За його словами, в результаті держава реалізує неоліберальну політику, яка полягає в тому, що державні органи масово "дезертують" з усіх форм соціальної відповідальності.

При цьому Рябцев додав, що в результаті такого "дезертирства" населення залишається з нереформованими і занедбаними ринками — як, наприклад, житлово-комунальних послуг. Яскравим прикладом такого дезертирства стало нав'язування мешканцям багатоквартирних будинків ідеї об'єднання — ОСББ, які тепер змушені вирішувати за державу всі проблеми будинку.

Нагадаємо, 5 грудня президент України Петро Порошенко підписав закон "Про житлово-комунальні послуги", який, як передбачається, буде сприяти демонополізації та дерегуляції у сфері житлово-комунальних послуг, підвищення їх якості, забезпечення контролю над їх здійсненням, оновленню житлового фонду та підвищення ефективності його управління.

Читайте АСН в Google News