"Ощасливили": квартиру за програмою "Доступне житло" отримають лише 5-6 сімей у Києві

04.12.2017, 14:05

Коштів, виділених за програмою "Доступне житло", цього року  Києві вистачить лише на 5-6 квартир у столиці. Про це повідомила голова правління громадської організації "Мій.Дім.UA" Юлія Дрюк-Ільяшенко на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Цьогоріч завдяки Фонду молодіжного будівництва закладено 30 мільйонів, на Київ "упало" 3 мільйони - це 5-6 квартир у Києві", - зазначила експерт. За її словами, навіть ці кошти довелося "вибивати", і позначена сума набагато менше тієї, яка була потрібна Мінрегіонбуду на реалізацію програми. Так, за словами Дрюк-Ільяшенко, запит був на 1 млрд грн, тоді як подальше фінансування передбачає 100 млн.

При цьому активістка додала, що в Україні налічується 1,5 млн переселенців з окупованих територій, ще декілька сотень тисяч учасників АТО, які потребують власного житла на мирній території. Також голова організації підкреслила, що багато переселенців із зони АТО змушені були повернутися додому через неможливість платити за оренду житла на підконтрольній Києву території і ризикують власним життям.

Читайте АСН в Google News