Філарет російському єпископату: Ніколи українська церква не повернеться в Московський патріархат

01.12.2017, 15:03

Православна церква дійсно закликала УПЦ Київського патріархату повернутися до Московського патріархату, але такому не бувати. Про це 1 грудня заявив глава УПЦ Київського патріархату Філарет. Він також акцентував увагу на тому, що брехнею є й інформація про те, що центр УПЦ МП було вирішено перенести до Києва, передає кореспондент ASN.

Філарет підтвердив, що дійсно написав лист РПЦ для примирення, але Собор скористався його зверненням - інформацію "перекрутили", нібито КП хоче повернутися в Московський патріархат. Він також заявив, що не каявся і не збирається робити цього за відділення КП.

"Жодного каяття в тому, що я вибрав шлях автокефалії, не було і не буде, тому що Бог дав нам державу, а значить - в цій державі повинна бути незалежна церква. Нас тепер знову хочуть закликати на переговори про повернення до Московського патріархату. І ось я хочу заявити російському єпископату: ніколи українська церква не повернеться в Московський патріархат ", - заявив Філарет.

Водночас він висловив упевненість, то рано чи пізно з'явиться українська помісна церква. Нагадаємо, напередодні російські і деякі українські ЗМІ розтиражували інформацію про те, що Філарет, нібито покаявся перед Московським патріархатом.

Читайте АСН в Google News