Третина жінок і чверть чоловіків піддалися сексуальному насильству в полоні

01.12.2017, 12:35

Серед людей, які побували в полоні на окупованій території Донбасу, третина жінок і чверть чоловіків були жертвами і/або свідками сексуального насильства. Про це повідомила дослідниця Східноукраїнського центру громадських ініціатив Анна Янова на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"У рамках дослідження з'ясувалося, що кожна третя жінка стала жертвою і/або свідком сексуального насильства і кожен четвертий чоловік став жертвою і/або свідком сексуального насильства", - зазначила експерт. За її словами, були встановлені випадки спільного утримання в полоні чоловіків і жінок. Таких місць було встановлено 29, всього ж опитані назвали більше 40 подібних випадків утримання полонених.

При цьому голова Східноукраїнського центру громадських ініціатив Володимир Щербаченко додав, що всього дослідники опитали 300 осіб, які побували в місцях незаконного утримання людей, 76 з них повідомили про факти насильства, 61 - говорили про насильство щодо безпосередньо себе.

Також він підкреслив, що подібні випадки були зафіксовані по обидва боки конфлікту. Нагадаємо, за даними Національної поліції, в Україні зареєстровано понад 4300 кримінальних проваджень, в яких жертвами сексуального насильства є діти.

Читайте АСН в Google News