Члену комісії з обрання в Держбюро розслідувань заборонили будь-що робити на посаді

30.11.2017, 13:27

Суд заборонив Владиславу Бухарєву брати участь у засіданнях Комісії з проведення конкурсу на зайняття посад в Державному бюро розслідувань. Про це повідомили в прес-службі Окружного адміністративного суду Києва.

Суд заборонив члену Конкурсної комісії з проведення конкурсу на зайняття посад в ДБР Владиславу Бухарєву здійснювати будь-які дії, пов'язані з організацією і проведенням конкурсу на посади в ДБР. Також Бухарєву заборонили виконувати будь-які інші повноваження, пов'язані з участю в Комісії.

Це рішення з'явилося в зв'язку з розглядом у суді позову, де позивач просить суд встановити відсутність компетенції (повноважень) Бухарєва на участь у роботі та ухваленні рішень Комісії, оскільки у нього немає вищої юридичної освіти. Крім цього, позивач просить суд скасувати всі рішення Комісії, ухвалені в складі 6 членів Конкурсної комісії за участю Бухарєва.

Нагадаємо, ще в 2016 році з'ясувалося, що Іван Стойко та Владислав Бухарєв з конкурсної комісії з вибору керівника ДБР не мають вищої юридичної освіти. Нардеп Мустафа Найєм тоді вимагав від голів Верховної Ради та Кабміну відкликати цих людей з комісії і замінити їх представниками громадянського суспільства.

ДБР має повноцінно запрацювати в листопаді 2017 року і перебрати на себе «майже всі» функції Генпрокуратури щодо виявлення, припинення, розкриття та розслідування злочинів, скоєних екс-президентом, членами уряду, вищого керівного складу державних органів, керівником НАБУ, САП, більшістю керівного і особового складу правоохоронних, податкових, митних органів.

Читайте АСН в Google News