Україна поки не зможе бути ближче до ЄС, ніж є. Але Порошенко використає цю тему на виборах

27.11.2017, 15:20

В рамках східного партнерства Україна отримала вже все можливе, подальша євроінтеграція для неї закрита, однак президент країни Петро Порошенко буде заявляти про таку можливість для підвищення своїх рейтингів під час виборчої кампанії 2019 року. Таку думку висловив політичний експерт Дмитро Корнійчук на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"У рамках Східного партнерства Україна отримала все вже, що ми могли від Європи отримати, - це зона вільної торгівлі з ЄС і безвізовий режим. Все. Питання подальшої інтеграції закрите - більше ми від Європи не отримаємо нічого. Європейці вже не знають, як нам сказати про це, але ми все продовжуємо туди лізти", - зазначив експерт.

За його словами, політика організації Східного партнерства чітко демонструвала відсутність будь-яких перспектив членства в європейських структурах, не змінилася вона і зараз. При цьому він додав, що всі заяви українських чиновників про подальшу інтеграцію з ЄС, про членство України в Шенгенській зоні розраховані на внутрішнього споживача, який мало розбирається в європейських реаліях. Як пояснив політолог, у команди глави держави є план будувати виборчу кампанію Порошенка в 2019 році як "такого собі євроінтегратора".

Нагадаємо, 24 листопада в Брюсселі відбувся п'ятий саміт «Східного партнерства». Глави держав і урядів 28 країн - членів ЄС та шести країн-партнерів оцінили результати, досягнуті з моменту проведення останнього саміту в Ризі 2015 року, розглянули вигоди, які отримали громадяни шести країн - учасниць «Східного партнерства» - Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії , Молдови та України, а також обговорили майбутню співпрацю.

Читайте АСН в Google News