Вибори президента виграв би Порошенко, в парламент - "Батьківщина", а Садовий рекордно "впав"

22.11.2017, 16:21

Для більшості українців тема виборів нового президента країни не є актуальною, про що свідчать результати останнього соцопитування, які представили експерти на прес-конференції 22 листопада, передає кореспондент ASN.

"Якщо відкинути тих, хто не прийшов би на вибори, а взяти тільки тих, хто визначився, то за Петра Порошенка проголосувало б 16%, за Тимошенко - 14,4%, за Вакарчука - 12,1%, Анатолія Гриценка - 9, 3%, як і Юрія Бойка, Вадима Рабиновича - близько 8%, Олега Ляшка - 7,5%. За Садового готові голосувати 5%. Решта кандидатів набирає від 3 і менше відсотків", - озвучив результати опитування керівник відділу аналітики компанії SOCIS Олександр Чашковський.

При цьому чверть українців навіть не уявляють, за кого б голосували, якби вибори президента відбувалися саме в ці дні. На думку експертів, це ще раз підтверджує той факт, що для українців вибір нового президента - не найактуальніша проблема. «18% сказали, що не прийшли б на вибори, а близько 21% сказали, що сумніваються, чи йти на вибори і за кого голосувати», - сказав експерт.

Також експерти поцікавилися, за які партії проголосували б українці, якби парламентські вибори проходили зараз. "Більшість опитаних, які визначилися з вибором, на перше місце винесли партію "Батьківщина"- 16%. На другому місці - БПП "Солідарність" - 15,4%, Опоблок - 10,5%, "Громадянська позиція"-10,5 %, "За життя" - 9,4%, Радикальна партія - 7,8, "Самопоміч" - 7,7% ", - сказав Чашковський.

Читайте АСН в Google News