Нардепи вимагають від Луценка позбавити Бобова депутатського мандата

16.11.2017, 16:51

Група народних депутатів вимагає від генерального прокурора Юрія Луценка позбавити нардепа Геннадія Бобова депутатського мандата. Про це на вечірньому засіданні з трибуни заявив нардеп фракції «Батьківщина» і член Комітету з питань боротьби з корупцією Ігор Луценко, передає кореспондент ASN.

«Ми будемо збирати підписи на ім'я генерального прокурора... Ми вже рік чекаємо, коли Генпрокуратура проведе дії щодо Бобова як звичайної людини. І подасть до парламенту подання на позбавлення Бобова депутатської недоторканності... Такі вбивці журналіста Сергієнка, як Бобов, не повинні сидіти в цій залі», - заявив нардепів в оточенні колег з антикорупційного комітету.

За словами Луценка, вся Черкаська область, від якої обраний мажоритарник Геннадій Бобов, знає «хто вбив Героя і майданівця Сергієнка... Він сидить у цій залі». Але, за оцінками депутата, Генпрокуратура досі не подає подання на позбавлення Бобова мандата і притягнення до кримінальної відповідальності з політичних мотивів, з огляду на голосування нардепа разом з коаліцією.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що одного із затриманих за вбивство журналіста Сергієнка випустили з-під варти і знову затримали. Апеляційний суд Черкаської області відпустив з-під варти Вадима Мельника, підозрюваного в організації вбивства Сергієнка. Йому змінили запобіжний захід на домашній арешт з носінням електронного браслета.

Викрадення і вбивство журналіста сталося 4 квітня 2014 року в Корсунь-Шевченківському Черкаської області, тіло сховали в лісі. Сергієнко отримував погрози «за викривальні статті про таємні сторони бізнесу місцевого олігарха Геннадія Бобова». Бобов - чинний нардеп, член групи «Партія «Відродження». Вадим Мельник працював в охороні нардепа Бобова.

Читайте АСН в Google News