Аварія MH17. Спливли скандальні деталі

11.11.2017, 21:36

Депутат від партії «Християнсько-демократичний заклик» Пітер Омцігт в Нідерландах спотворює інформацію про катастрофу малайзійського Boeing на Донбасі влітку 2014 року, повідомило місцеве видання NRC Handelsblad.

Як повідомляється, в травні цього року в одному з коледжів Нідерландів пройшов захід про катастрофу малайзійського Boeing на Донбасі, де були присутні родичі загиблих пасажирів. Одним із виступаючих став чоловік на ім'я Олександр з Донбасу, який нібито був очевидцем падіння літака. Також в залі був присутній нідерландець Йерун Ван Рійсберген, що розслідує катастрофу рейсу MH17 в якості хобі. Саме він знайшов «свідка» Олександра.

«На годиннику 19:49, лекція почалася і тоді телефон ван Рійсбергена загоряється. У повідомленні депутат Омцігт диктує, що повинен сказати свідок Олександр», - пише видання NRC Handelsblad. Журналісти привели частину тексту, який Омцігт продиктував для Олександра, - «Я бачив катастрофу. Кабіна літака перебувала від мого будинку в 100 метрах. Також я бачив жертв, 17 липня український військовий літак пролетів прямо над моїм будинком. Але я не визнаний свідком», - говорилося в тексті для "свідка" авіакатастрофи. «Передано перекладачеві, спасибі», - відповів на це повідомлення ван Рійсберген.

ТТакож видання повідомляє, що Олександр під час свого виступу слово в слово виголосив саме цей текст. Однак спроба ван Рійсбергена і Омцігта привернути увагу ЗМІ до українця повністю провалилася, оскільки було встановлено, що Олександр не бачив крах малайзійського Boeing, бо в момент трагедії взагалі не перебував на Донбасі.

Читайте АСН в Google News