Через 7 років половина людей втратить роботу

31.10.2017, 15:25

До 2025 року 50% робочого персоналу будуть звільнені через автоматизацію. Про це на прес-конференції заявила керівник проекту «Премія HR-бренд Україна» HeadHunter Ukraine Лариса Оніпко, передає кореспондент ASN.

"Зараз дуже багато говорять про digital. Про "діджиталізації" у всіх сферах. Протягом останніх трьох років діджиталізація - це новий тренд. Багато експертів говорять, що до 2025 року 50% нинішнього робочого персоналу взагалі будуть звільнені тільки через те, що багато робочих процесів будуть автоматизовані. І це реальність", - заявила вона.

Тому, за її словами, роботодавцям треба буде по-новому вибудовувати свою роботу і пошук робочих. Так само співробітникам треба буде вчитися щонайменше кожні півроку, щоб залишатися "на плаву", бути в тренді і бути корисним роботодавцю.

При цьому, за оцінками експерта, підвищення пенсійного віку та демографічна ситуація в країні призведе в реальності до того, що кадри віком після 40 років також будуть затребувані. Тому таким людям не варто переживати щодо пошуку роботи в майбутньому.

"Серед основних якостей, які шукає роботодавці, на першому місці - відповідальність... Також шукають компетентність, креативність... Очевидно, через 5 років ми зіткнемося з тим, що на ринку будуть представлені різні покоління. Ті, хто сьогодні себе вважає пенсіонерами, працюватимуть. Тому ще одним завданням буде вміння співпрацювати з різними людьми, різними поколіннями".

Читайте АСН в Google News