Київський суд заарештував журналістку з Казахстану, яку розшукує Інтерпол

25.10.2017, 11:29

Києво-Святошинський суд на 18 днів заарештував журналістку з Казахстану Жанару Ахмет. Про це повідомляє «Громадське ТБ».

Як зазначив адвокат журналістки Владислав Грищенко, Ахмет вже пробула в СІЗО три дні, тому повинна там перебувати ще 15 днів. Захист оскаржить це рішення суду, оскільки вважає, що суддя незаконно долучила до справи довідку про те, що Ахмет відмовлено в наданні статусу біженця.

«Це була не завірена нотаріально ксерокопія. Як ця довідка могла потрапити в прокуратуру? Прокуратура - не сторона в її міграційній справі», - підкреслив Грищенко.

Жанара Ахмет після рішення суду оголосила голодування. У Казахстані Ахмет звинувачують у шахрайстві. За процедурою протягом 18 днів влада Казахстану повинна направити запит про екстрадицію.

Нагадаємо, журналістка втекла з Казахстану в березні 2017 року через переслідування, її затримали в Києві 22 жовтня. Вона перебуває в СІЗО у Вишгороді. На батьківщині проти неї порушили кілька справ, які Жанара вважає політично мотивованими. У Києві Ахмет разом із 9-річним сином живе менше року і просить політичного притулку. Її також розшукує Інтерпол.

Читайте АСН в Google News