Луценко назвав мітингувальників під Радою колорадами і зрадниками

24.10.2017, 12:52

Протестувальників під будівлею Верховної Ради фінансують з-за кордону. Про це в ході Ради регіонального розвитку в Києві заявив генпрокурор Юрій Луценко, передає Інтерфакс-Україна.

«Як влучно сказав народ: «Зборище колорадів». Ці люди, які оголосили себе «Майданом», природно, Майданом не є», - підкреслив Луценко.

За словами генпрокурора, під Радою готувався «силовий переворот, який затіяла групка людей». Він уточнив, що це 150-200 осіб. «Оголосивши себе єдиними праведниками, вони вимагають від держави робити те, що вони за підтримки фінансів з-за кордону - і свого часу я це доведу - силовими методами, за допомогою придбання автоматичного нарізної зброї, підготовки спеціальних збройних «схронів», хочуть нав'язати Українській державі», - заявив Луценко.

Далі генпрокурор додав, що переворот готував «авантюрист», екс-президент Грузії і лідер «Руху Нових сил» Михайло Саакашвілі і його прихильники. Нагадаємо, 17 жовтня біля парламенту почалася акція протесту. Учасники акції розбили наметове містечко.

Пізніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков опублікував відео від 23 жовтня, на якому екс-нардеп від Партії регіонів Володимир Олійник заявив, що на його прохання українські бізнесмени дали 150 тисяч грн на фінансування одного намету мітингувальників під Радою.

Читайте АСН в Google News