Забрати в українців квартири за борги за ЖКП не вийде - екс-міністр

11.10.2017, 15:47

Квартири за борги за ЖКП у влади забрати не вийде. Про це на прес-конференції заявив екс-міністр ЖКГ 2007-2010 рр., голова «Спілки власників житла України» Олексій Кучеренко, передає кореспондент ASN.

«Ринку газу в Україні немає. Ринкової ціни на газ немає. Ціна на газ у нас державно регульована», - заявив Кучеренко. Він нагадав, що Кабмін не може надати документи  про обґрунтованість ціни на газ.

«В ході судового засідання, де я є представником Юлії Тимошенко проти Кабміну і Гройсмана, стало ясно, що ця заява Кабміну про ринкову ціну на газ - лише весела картинка і презентація... Беруся констатувати, що весь цей тарифний процес і в цілому енергетичний процес вийшов повністю з правового поля... Навіть лякалки, що прийдуть і заберуть квартири за борги, не спрацюють! Ну, прийдуть, заберуть п'ять-десять квартир! Але не можна вганяти процес у загальне таке русло. Це не вийде... Якщо ситуацію не вивести, нас чекає колапс системи», - упевнений Кучеренко.

Нагадаємо, раніше директор спеціальних проектів НТЦ «ПСИХЕЯ» Геннадій Рябцев заявив, що Мінпаливенерго замишляє підняти вартість газу для населення на 17% з наступного опалювального сезону. «Саме кінцевий споживачів платить за товар і за недієздатне і неефективне керівництво в енергетичній галузі», - підкреслив експерт.

Читайте АСН в Google News