Муженко запропонував збільшити чисельну кількість ЗСУ

03.10.2017, 17:05

Командувач Збройних сил України Віктор Муженко запропонував замінити воєнізовану охорону (ВОХР), яка зараз охороняє арсенали, на батальйони охорони і забезпечення. Водночас, за його словами, це спричинить збільшення чисельності Збройних сил України.

За словами Муженка, ця пропозиція зараз готується в Міноборони. Як передбачається, в батальйони охорони і забезпечення входитимуть підрозділи охорони, такелажні та механізації.

"Це, безумовно, призведе до збільшення загальної чисельності Збройних Сил. У зв'язку з цим ми готуємо пропозиції до закону України "Про чисельність ЗСУ", - заявив Муженко у вівторок в Національному університеті оборони України ім. Черняховського, передає Інтерфакс-Україна.

Водночас він висловив упевненість, що вибухи на українських арсеналах в останні роки "мають всі ознаки диверсій і могли бути наслідком діяльності ворожих спецслужб". Муженко нагадав, що у спадок від СРСР Україна отримала мільйони тонн боєприпасів, частина з яких вже непридатні до використання, однак все ще надзвичайно небезпечні.

Читайте АСН в Google News