Українська влада дозволила полювання на лосів

02.10.2017, 23:36

Влада України пішла мисливцям назустріч і дозволила полювати на лосів. У цьому сезоні вони дали дозвіл на вбивство 160 тварин. Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Варто відзначити, що на початку року міністр ініціював введення 25-річного мораторію на полювання на цих тварин через їхню малу кількість в Україні. "Ліміти не затверджувались нами протягом кількох місяців через інформацію про критичне зменшення популяції лося в Україні. Узгоджені ліміти на відстріл 160 особин лося. Це вдвічі менше, ніж пропонували мисливці", - повідомив Семерак.

За його словами, він розуміє емоції захисників тварин, але не зміг ігнорувати представників мисливської галузі. Як відомо, за останні роки популяція лося в Україні скоротилася з 14 до 4,5 тис.

3 лютого 2017 року Міністерство екології та природних ресурсів України офіційно заборонило полювання на лосів на всій території країни. Наказ передбачає встановлення заборони полювати на лося європейського (Alces alces) на всій території України строком на 25 років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві в околицях Московського моста гуляв великий лось.

Читайте АСН в Google News