Екс-охоронця Яроша в РФ посадили в СІЗО за «злочини»

29.09.2017, 14:52

Екс-охоронець нардепа Дмитра Яроша зник місяць тому і опинився в російському СІЗО. Про це повідомила мати екс-охоронця Олександра Шумкова - Лариса Шумкова, передає «Українська правда».

Мати повідомила, що 26 вересня на домашню адресу надійшов відкритий лист від Слідчого комітету ФСБ РФ в Брянській області, де було сказано, що Олександр Шумков перебуває у Брянському СІЗО. ФСБшники повідомили, що Шумкова затримали 6 вересня за підозрою в «скоєнні злочину» по ч.2 ст. 282 КК РФ - участь в екстремістських організаціях ».

Лариса Шумкова підкреслила, що не вірить у те, що син міг добровільно виїхати в РФ. Вона уточнила, що син зник наприкінці серпня, коли не повернувся з роботи. Шумкова звернулася в СБУ, консульського відділу МЗС України і до уповноваженого з прав людини Валерії Лутковської з відповідними листами.

«У СБУ мені сказали, що це не їхня справа, а в МЗС повідомили, що дуже добре, що є лист - оскільки Росія не часто повідомляє про українських полонених. Пообіцяли спробувати дізнатися, що з ним і чи дійсно він там», - сказала мати.

Читайте АСН в Google News