«Київстар» спростовує інформацію про прослуховування його абонентів

27.09.2017, 17:29

У «Київстарі» повідомили, що 19 липня 2017 року Апеляційний суд Києва задовольнив апеляційну скаргу компанії і визнав незаконною постанову Печерського райсуду від 7 квітня, а також зобов'язав вказаний суд Києва роз'яснити, як виконувати постанову про заборону розпоряджатися носіями інформації з абонентськими даними. Про це ASN повідомили в прес-службі «Київстар».

У компанії вважають неправдивою заяву адвоката Олега Бабича, який заявив, що мобільний оператор надав слідчим ГПУ можливість прослуховувати всіх абонентів, а також мати доступ до інформації про розмови і листування клієнтів. Бабич, нагадаємо, повідомив, що Департамент спеціальних розслідувань ГПУ прослуховує всіх абонентів оператора «Київстар», так як Печерський райсуд Києва фактично відкрив доступ слідчим до всього обладнання оператора.
Однак у компанії спростували слова юриста і нагадали, що персональні дані абонентів охороняються законом і «Київстар» суворо дотримується цієї вимоги. У «Київстарі» відзначили, що в січні 2017 року рамках розслідування кримінальної справи щодо подій в Україні в січні-березні 2014 року Печерський райсуд наклав заборону розпоряджатися носіями інформації з абонентськими даними на серверах телеком-операторів за певний період часу. Вимога стосувалася телеком-операторів Лайфселл, МТС (Водафон), ТриМоб, Укртелеком, Київстар та інших операторів мобільного зв'язку.

У лютому 2017 року «Київстар» звернувся до Печерського райсуду з проханням роз'яснити цю постанову, оскільки вона порушує закон. У липні Апеляційний суд Києва задовольнив апеляційну скаргу компанії «Київстар» і визнав незаконною постанову Печерського райсуду.

Читайте АСН в Google News