У Держдумі вважають новий закон про освіту в Україні етноцидом росіян

27.09.2017, 12:41

Невизнана Держдума країни-агресора ухвалила заяву, у якій звинуватила Україну в етноциді російського народу в зв'язку з прийняттям Верховною Радою закону «Про освіту». Про це повідомляє РИА «Новости».

У документі російські депутати ухвалили, що український закон є «актом етноциду російського народу в Україні». У Держдумі нагадали, що в Україні з 2020 року система освіти стане україномовною. Вони побоюються, що це призведе до зникнення російськомовних шкіл і класів.

Цю постанову Держдума відправить в ООН, Міжпарламентський союз, Міжпарламентську асамблею держав - учасниць СНД, Парламентську асамблею Організації Договору про колективну безпеку (ПА ОДКБ), Парламентську асамблею Організації з безпеки і співпраці в Європі (ПА ОБСЄ), Парламентську асамблею Ради Європи (ПАРЄ) , Генсеку Ради Європи і до парламентів європейських держав.

Нагадаємо, 5 вересня Верховна Рада ухвалила закон «Про освіту», 25 вересня його підписав президент України Петро Порошенко, а 27 вересня він був опублікований у газеті «Голос України». Вперше в Україні всі будуть навчатися українською мовою. Це викликало протести низки сусідніх країн, в яких зовсім немає українських шкіл і української мови в освіті.

Читайте АСН в Google News