Держава заборгувала лікарям майже 3 млрд грн зарплати - міністр

27.09.2017, 12:30

Кабмін затвердив проект розпорядження про направлення медичної субвенції з державного бюджету в 2017 році для виплати заробітної плати працівникам медичної сфери і охорони здоров'я. Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передає кореспондент ASN.

«Ми пропонуємо виділити 559,2 млн на погашення заборгованості з заробітної платі працівникам установ охорони здоров'я», - зазначила міністр.

Вона додала, що в цілому заборгованість із зарплат медичних працівників складає 2,7 млрд грн. «У понеділок у нас була нарада на чолі зі Степаном Кубівим (першим віце-прем'єром. - Ред.). І у нас є план, як покрити цю заборгованість», - запевнила вона.

Нагадаємо, 19 вересня маршем у центрі Києва пройшли декілька тисяч медпрацівників, які протестують проти проведення реформи охорони здоров'я в такому вигляді, як її бачить МОЗ, а також проти мільярдних боргів із зарплат. Колона в білих халатах зупинялася біля будівель Кабінету міністрів, Верховної Ради, щоб озвучити свої вимоги: підвищити заробітну плату медпрацівникам, а також залучати представників профспілки до розробки медреформи.

Читайте АСН в Google News