Україна розмістила єврооблігації під найгіршу відсоткову ставку - експерт

21.09.2017, 18:12

Український уряд розмістив єврооблігації під одні з найгірших умов, які зараз є на світовому ринку. Таку думку 21 вересня під час прес-конференції, висловив колишній заступник голови Нацбанку України Олександр Савченко.

«Це рішення мене здивувало, бо його навряд чи можна вважати професійним. Це найгірша ставка, яка є зараз на ринку. Навіть країни Середньої Азії недавно залучали кошти на більш вигідних умовах», - зазначив експерт.

Таке рішення експерт пов'язує з візитом МВФ. Він вважає, що наявність 3 млрд доларів, 2 з яких підуть на оплату боргів ув 2019-2020 роках, а 1 млрд - на покриття дефіциту держбюджету, «розв'язує руки українським чиновникам».

«На мою думку, виходити на ринок потрібно було з меншою сумою на більш короткий термін, максимум 5 років і сума мала бути максимум 1 млрд і тоді ставка була б приблизно 5%. Бо, чим більша сума і чим більше термін залучення, тим вище відсоткова ставка», - вважає Савченко. Нагадаємо, днями український уряд розмістив єврооблігації на 3 млрд доларів під відсоткову ставку більше 7% річних з 15-річним терміном погашення.

Читайте АСН в Google News