Окупанти в Криму продають «націоналізований» завод шампанських вин «Новий світ»

20.09.2017, 14:03

В окупованому Криму виставлять на продаж 100% акцій «націоналізованого» заводу шампанських вин «Новий світ». Про це повідомила так звана «міністр майнових і земельних відносин» півострова Анна Анохіна, передає ТАСС.

Завод «влада» оцінила в 1,4 млрд рублів (близько $24 млн). «Рада міністрів» вже включила продаж заводу в план приватизації.

Окупанти хочуть змусити покупця модернізувати завод, вкласти в нього не менше 700 млн рублів, щоб збільшити обсяг виробництва до 3 млн пляшок на рік. Зараз потужність виробництва - 1 млн пляшок шампанських і 600 тис. пляшок ігристих вин на рік.

У квітні 2017 року голова правління одного з найбільших транспортно-логістичних холдингів країни-агресора - ПАТ «Совфрахт» - Дмитро Пурим заявив про намір купити захоплений окупантами завод шампанських вин «Новий світ».

Як відомо, щодо країни-агресора з 2014 року діють європейські і світові санкції за захоплення Криму. Зокрема, ЄС ввів санкції проти 9 кримських компаній, 4 з яких є виробниками вин і алкогольних напоїв, зокрема і проти заводу «Новий світ».

Читайте АСН в Google News