До кінця 2018 року в Україні 100 послуг переведуть на онлайн-режим

20.09.2017, 13:53

В Україні з'явилася концепція розвитку електронного урядування до 2020 року. Про це на засіданні Кабміну заявив голова Державного агентства з питань електронного урядування України Олександр Риженко, передає кореспондент ASN.

"До кінця 2018 року ми введемо онлайн всього близько 100 найбільш уживаних послуг для громадян і бізнесу. Зараз діє понад 30 таких послуг. Також ключовими завданнями є реалізація єдиного порталу для надання всіх електронних послуг з одного місця, а також впровадження електронних договорів і популяризації електронних сервісів. І до кінця року Держагентство планує ввести мобільну ідентифікацію, що дозволить зробити ідентифікацію для громадян більш масовою і популярною ", - заявив він.

Загалом Концепція електронного управління до 2020 року передбачає три основні напрями. "Перший напрям - це модернізація публічних послуг, де всі заходи будуть спрямовані на підвищення якості та відкритості обслуговування громадян і бізнесу", - сказав він.

Другий напрям - це модернізація публічного управління, що передбачає підвищення ефективності самого управління, а також напрям з управління розвитку електронного урядування єдиної координації.

Читайте АСН в Google News