Відставка незалежних членів "Нафтогазу" спричинить проблеми з кредитуванням компанії - Коболєв

20.09.2017, 12:06

Рішення незалежних членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України" є остаточним, повідомив голова правління компанії Андрій Коболєв. Він зазначив, що спілкувався з членами Наглядової ради по телефону і всі вони підтвердили намір звільнитися, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами Коболєва, це рішення, зокрема, може спричинити  проблеми з можливістю залучення компанією кредитів у міжнародних фінансових організацій. Він нагадав, що "Нафтогаз" залучав кошти у МФО під дуже низьку процентну ставку.

Нагадаємо, напередодні АСН повідомляла, що всі до одного незалежні члени наглядової ради Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» збираються подати у відставку. Вони заявили, що це рішення стало наслідком політичного втручання в їхню роботу і тиску.

Раніше парламент ухвалив поправки до Закону про запобігання корупції і зобов'язав подавати електронні декларації ще членів наглядових рад усіх державних компаній. До того ж їх зобов'язали розкрити всі свої фінансові рахунки і відмовитися від всієї комерційної діяльності. Ця вимога для іноземців виявилася неприйнятною.

Читайте АСН в Google News