«Нафтогаз» подав проти Росії позов до суду Гааги на $5 млрд

20.09.2017, 10:42

НАК «Нафтогаз України» подала позов проти Росії в трибунал при Постійній палаті Третейського суду в Гаазі. Українська компанія вимагає відшкодувати їй збитки у зв'язку з втратою активів після анексії Криму. Про це повідомили в прес-службі компанії.

«Збитки групи «Нафтогаз» в результаті окупації Криму зараз оцінюються експертами в суму близько 5 млрд доларів. Винесення судом рішення у справі заплановано до кінця 2018 року», - підкреслили в компанії.

Відзначається, що в жовтні 2016 року «Нафтогаз» ініціював це арбітражне провадження, так як між Кабміном України і урядом країни-агресора є угода про взаємний захист інвестицій. У компанії додали, що українські інтереси в Гаазі  представлятиме міжнародна юридична компанія Covington & Burling LLP.

Раніше очільник «Нафтогазу» Андрій Коболєв заявив, що його компанія і ВАТ «Газпром» отримають остаточні рішення щодо формули ціни на газ вже у Стокгольмському арбітражі. За словами Коболєва, переговори проводилися на вимогу міжнародного суду. Вони стосувалися контракту на купівлю-продаж газу і завершилися днями. Однак домовитися сторони так і не змогли.

Читайте АСН в Google News