У Раді знову спробують закрити Російський центр культури в Києві

19.09.2017, 16:56

Депутат БПП Ірина Фриз хоче повернути на розгляд Ради законопроект про заборону діяльності Російського центру науки і культури в столиці. Про це вона пише у себе в Facebook.

«Діяльність Російського центру науки і культури в Києві має бути негайно припинена», - пише Ірина Фриз. Вона нагадала, що проект закону про заборону діяльності центру вона вносила в парламент ще в 2016 році.

«Тоді було висловлено застереження, що ухвалення законопроекту призведе до закриття владою РФ українських культурних центрів на російській території. В результаті проект закону був тимчасово відкликаний», - пише Фриз.

Вона вважає, що потрібно повернутися до цього питання, так як діяльність Російського центру науки і культури в столиці України, що включає відправку українських дітей уРосію для їх пропагандистської обробки, загрожує нацбезпеці нашої країни.

«Я переконана, що ризики, які пов'язані з закриттям Українського культурного центру в Москві менші, ніж ті, які пов'язані з подальшою роботою Російського центру науки і культури в Києві», - резюмувала депутат.

Читайте АСН в Google News