У Маріуполі затримано танкіста бойовиків «ДНР»

09.09.2015, 09:09

У Маріуполі затримано двоє бойовиків «ДНР», один з яких був водієм танка. Про це повідомляє прес-служба Донецького обласного управління міліції.

За інформацією правоохоронців, у минулому році двоє чоловіків, які працювали експедиторами і займалися доставкою продуктів, приїхали в Новоазовськ і почали співпрацювати з терористами.

Як повідомляється, один з них погодився пройти навчання в РФ на водія танка і пригнати звідти нову партію важкої техніки.

«За словами затриманого, він навчався у складі групи «абітурієнтів» з Новоазовського району, були там і групи з інших окупованих міст, кожна чисельністю до 30 осіб. Викладачем був кадровий офіцер. За два тижні на полігоні він показав «ази» управління танком», - йдеться в повідомленні.

У міліції зазначили, що чоловік брав участь у перегоні до Новоазовська 6 нових Т-72. Кордон перетинали нелегально, минаючи пункти пропуску. В окупованому місті кожному «новобранцеві» видали особисту зброю. У квітні поточного року обидва фігуранти покинули Новоазовськ і поїхали на заробітки в РФ, звідки наприкінці серпня повернулися до Маріуполя, де їх уже чекали оперативники.

В даний час відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою кваліфікацією за ч.2 ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України.

Читайте АСН в Google News