Україна зможе позбутися невигідного контракту з "Газпромом" щодо транзиту газу

15.09.2017, 17:06

Країни Європейського союзу зможуть закуповувати газ на східних кордонах України. Про це зробили спільну заяву прем'єр-міністр України Володимир Гройсман та віце-президент Європейської Комісії з питань Енергетичного Союзу Марош Шефчович, передає кореспондент ASN.

"Питання нашої спільної енергетичної безпеки ми повинні вирішити спільно. У нас досить високий рівень спільної кооперації у функціонуванні газотранспортної системи. І я тут повністю поділяю позицію Президента України в тому, що ми зможемо і будемо в силах купувати газ на східному кордоні нашої держави", - заявив Гройсман.

У свою чергу Віце-президент Європейської Комісії з питань Енергетичного Союзу Марош Шефчович зазначив: "Ми продовжимо з Україною діалог. Коли Україна буде готова до цього, ми обговоримо це питання більш детально", - сказав він.

Нагадаємо, раніше в своєму посланні до українського парламенту Президент Петро Порошенко заявив, що країни Європейського Союзу повинні купувати російський газ на східному кордоні України: "Контракт закінчується в 2019 році, наша задача за допомогою Євросоюзу домогтися революційної зміни в організації транзиту. А саме - щоб російський газ європейці купували не на західному, а на східному кордоні України. А Україна якісні транзитні послуги надавала не Росії, а Євросоюзу".

Читайте АСН в Google News