Путін здригнувся перед Меркель і готовий терпіти миротворців ООН не тільки на лінії зіткнення

11.09.2017, 17:28

Президент країни-агресора Володимир Путін у телефонній розмові з канцлером Німеччини Ангелою Меркель заявив, що готовий врахувати в ініціативі про миротворців ООН на Донбасі їхнє право охороняти місію ОБСЄ не тільки на лінії зіткнення. Про це повідомили в прес-службі Кремля.

«Володимир Путін докладно зупинився на російській ініціативі про заснування місії ООН зі сприяння охороні Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ ОБСЄ). З урахуванням висловлених Ангелою Меркель міркувань російський лідер зазначив готовність доповнити пропоновані в російському проекті резолюції Ради Безпеки функції згаданої місії ООН. Мається на увазі, що забезпечення охорони спостерігачів ОБСЄ ООНівцям може здійснюватися не тільки на лінії зіткнення після розведення сил і засобів обох сторін, але і в інших місцях, де СММ ОБСЄ проводить свої інспекційні поїздки відповідно до мінського Комплексу заходів», - сказали в Кремлі .

Обговорили лідери Німеччини і РФ також виконання Мінських угод, наголосили на «неприйнятності будь-яких порушень режиму припинення вогню.

Нагадаємо, 5 вересня після саміту БРІКС в Китаї президент Росії Володимир Путін заявив, що згоден з введенням миротворців ООН на Донбас. Однак лідер Кремля назвав свої умови. Так, він зазначив, що це будуть «навіть не миротворці», а люди, що забезпечують безпеку місії ОБСЄ. «Ці сили повинні перебувати на лінії розмежування і не на якихось інших територіях. Третє - рішення цього питання має відбутися не інакше як після розведення сторін і відведення важкої техніки», - додав Путін.

Читайте АСН в Google News