Епідемії небезпечного грипу в Україні вже не уникнути

06.09.2017, 17:47

За інформацією Міністерства охорони здоров'я України, в епідемічному сезоні захворюваності на грип та ГРВІ 2017-2018 років в країні очікують три штами грипу («Гонконг», «Брісбен» і новий для нас штам «Мічиган»), у зв'язку з чим заклади охорони здоров`я Києва активно готуються до появі збудників грипу. Про це передає прес-служба КМДА.

«У 2016 році грип типу А (H1N1), до якого належить штам «Мічиган», циркулював на низькому рівні. Але попри «неагресивність» штаму лікарі вважають, що в 2017 році епідемії грипу не уникнути», - повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його інформацією, спостереження за грипом, дані про імунітет до захворювання у здорових людей, а також невеликий відсоток охоплення вакцинацією населення на тлі погіршення соціально-економічної ситуації в країні дають підстави прогнозувати зростання кількості хворих на 14%.

«Так як вірус «Мічиган» є підвидом «свинячого» грипу, він має схожі ознаки захворювання. Інкубаційний період складає 4-7 днів. «Мічиган» відрізняється важким перебігом з великою ймовірністю виникнення ускладнень», - попереджає заступник голови КМДА.

Читайте АСН в Google News