У Слов'янську затримано чоловіка, який «для статусу» вступив у «ДНР»

05.09.2017, 10:35

У Слов'янську Донецької області був затриманий 22-річний молодий чоловік, який вступив у терористичну організацію «ДНР» «для статусу». Про це передає прес-служба обласної поліції.

«У квітні 2014 року затриманий звернувся до знайомого, який був у лавах бойовиків «ДНР», з проханням взяти його на «службу». Мотивом стали не гроші або «ідея», а «статус ополченця». З першого дня чоловік отримав позивний - «Самопал». Протягом двох місяців він проходив військову підготовку у тренувальному таборі, який розташований під Карачуном. Після підготовки з числа бойовиків, які також були в цьому таборі, сформувалися постові групи», - сказали в поліції.

За інформацією правоохоронців, затриманий разом з іншими отримував автомати Калашникова і чергував на блокпостах, «де здійснював «фільтрацію» - встановлював проукраїнські налаштованих громадян». Після того, як місто було звільнено від окупації, зловмисник поїхав з бойовиками в Горлівку. Він сподівався продовжити «військову справу», але виявилося, що там він нікому не потрібен. Спочатку він жив на окупованих територіях, але в підсумку повернувся в рідне місто і ретельно приховував свою причетність до «ДНР».

Читайте АСН в Google News