Угода з Євросоюзом - це щось середнє між «нічим» і заявкою на членство в ЄС

04.09.2017, 17:14

Угода з ЄС - щось середнє між "нічим" і заявкою на членство в Євросоюз. Про це на прес-конференції заявив експерт-міжнародник Андрій Бузаров, передає кореспондент ASN.

"Ніяких швидких результатів від Угоди про асоціацію з ЄС не варто очікувати. Вона розрахована на багато років. Помилково також договір вважають прологом членства в ЄС", - заявив він. Зараз, з його слів, можна говорити тільки про спроби зближення з низки параметрів України з ЄС.

"Угода про асоціацію - це не що середнє між "нічим" і заявкою на членство в ЄС. Адже у нас немає ніяких реальних підстав для членства в ЄС. Тому угода - це лише політико-економічний документ, спрямований на реформування України з цілої низки галузей. І його виконання в більше ніж 90% залежить саме від України, від намірів влади тут впроваджувати реформи. Від ЄС в угоді не потрібні ніякі фінансові зобов'язання, що важливо. Але українська влада робить усе, щоб максимально пропіаритися на цій темі. Тому цей документ - не більше, ніж просто декларація, без будь-яких реальних підстав для членства в ЄС", - вважає він.

Читайте АСН в Google News