В "Укравтодорі" розповіли про свої успіхи

18.08.2017, 17:46

В.о. голови Державного агентства автомобільних доріг "Укравтодор" Славомір Новак заявив, що в Україні вже відремонтовано 600 км доріг. Про це він заявив на засіданні Кабміну, передає кореспондент ASN.

"На карті України є 170 тис. км доріг міжнародного, національного, регіонального та місцевого значення. На 1 червня 2017 року ми забезпечили проїзд по більш 30 тис. км доріг, виконавши ямковий ремонт. На сьогодні середній поточний ремонт вже виконано на 600 км доріг по всій Україні", - заявив він.

За його словами, ремонтні роботи проводяться завдяки фінансуванню з різних джерел.

"На сьогодні на дорожні роботи з різних джерел фінансування вже направлено 5,3 млрд грн з держбюджету і 1,4 млрд грн з кредитних коштів, а також 3,2 млрд грн за рахунок митних коштів. Також передбачено додаткове фінансування в розмірі 800 млн грн і 200 і 250 млн грн - на фінансування ремонту та будівництва доріг у східних областях", - додав він.

Також Новак пообіцяв, що "Укравтодор" створить так звані "чорні списки" недобросовісних компаній-підрядників.

"Нами вже розроблено проект закону про внесення змін з контролю якості виконання ремонтно-будівельних робіт. Ми вже готові передати проект з метою узгодження. Він надає повноваження Укравтодору ініціювати контроль якості дорожніх робіт із залученням спеціалізованих установ. В результаті цього буде формуватися перелік недобросовісних організацій", - додав він.

Читайте АСН в Google News