СБУ вислала з України російську журналістку за брехливий сюжет про "неонацистську владу"

15.08.2017, 12:23

Служба безпеки України видворила з країни російську журналістку, яка працювала на ВГТРК, Тамару Нерсесьян. Про це інформує прес-секретар відомства Олена Гітлянська.

«Видворили журналістку сьогодні вночі», - сказала вона. У той же час видання ТАСС, посилаючись на пропагандистський телеканал «Росія 24», передає, що Нерсесьян була позбавлена ​​права в'їзду на територію України терміном на три роки.
Нагадаємо, приводом для такої реакції СБУ став скандальний сюжет на російському телеканалі, який журналістка вільно знімала в Україні - в Києві і на фестивалі "Бандерштадт". При цьому пропагандистка маніпулює фактами, вживаючи такі вирази як "фашизм", "неонацистська влада України" і т.д.

«Мене затримали на вулиці і відвезли відразу до відділку, в головний офіс СБУ, де на протязі трьох годин тривав допит. Потім мені було зачитано рішення СБУ про те, що мене депортують і позбавляють можливості в'їзду в Україну протягом трьох років», - заявила Нерсесьян.

У той же час залишається поки невідомим питання, чи займеться Служба безпеки України таким собі Олександром Кононовичем, головою "Волинського відділення антифашистського комітету України", який давав коментарі пропагандистському російському телеканалу.

Читайте АСН в Google News