Експерти навіть не беруться прогнозувати вартість пального на осінь

14.08.2017, 16:02

Вартість бензину в Україні залежить від курсу і зовнішніх процесів, а також від того, "коли з відпустки вийде Гонтарева". Про це на прес-конференції заявив експерт паливного ринку Леонід Косянчук, передає кореспондент ASN.

"Вартість нафтопродуктів і сам ринок нафтопродуктів в Україні залежить від процесів як всередині країни, так і ззовні. Внутрішній фактор - це валютний курс і податки, які перевищують на сьогодні вже 40% вартості, яку всі бачать на заправках", - заявив він.

З іншого боку - ціна на нафтопродукти в Україні залежить від зовнішнього ринку, на якому діють глобальні процеси, наприклад, криза з Катаром і Китаєм.

Виходячи з цього, будь-які прогнози, які хтось озвучує щодо ціни на нафту і нафтопродукти більше ніж на 30 днів, за його оцінками, є некоректними.

"Таким чином, які ціни будуть восени в Україні, - науці невідомо. Це залежатиме від багатьох факторів. Насамперед, коли з відпустки вийде Глава Нацбанку Гонтарева і почнеться регулювання валютного ринку. По-друге, від того, якими будуть процеси на глобальному ринку", - прогнозує він.

Читайте АСН в Google News