Найбільш "людяна ковбаса": у російській ковбасі виявлені ДНК людини

04.08.2017, 14:41

Експерти Федерального дослідного центру харчування, який також відомий як Інститут харчування РАМН, виявили людське ДНК в ковбасі підмосковного виробника «Мортадель». Про це повідомив "Известиям" співробітник наукової організації.

За його інформацією, лабораторні випробування виявили сліди людини відразу в двох продуктах «Мортаделя» - «Королівській» ковбасі, а також у зернистому сервелаті. «У досліджених зразках м'ясної продукції були виявлені слідові кількості ДНК людини. Я не пригадую такі випадки останнім часом. Це щось надзвичайне, чесно кажучи», - заявив співробітник Фіц харчування.

Аналіз був проведений відповідно до правил ідентифікації сировинного складу продукції. Для цього застосовувалася спеціальна тест-система, яка реагує на присутність людського ДНК. «Залишається лише губитися в здогадах, як це можливо», - говорить співрозмовник.

Читайте АСН в Google News