В Україні зменшилася кількість рейдерських захоплень - міністр

25.07.2017, 15:25

Рейдерських захоплень за 6 місяців 2017 року стало менше. Про це на прес-конференції заявив міністр юстиції України Павло Петренко, передає кореспондент ASN.

«Після ухвалення антирейдерського закону ситуація за останні 25 років суттєво змінилася на краще. Вперше за всю історію була введена кримінальна відповідальність, а також до 10 років позбавлення волі для тих, хто займається рейдерством, або тих, хто є соратниками таких осіб», - заявив він.

Раніше, за його словами, за рейдерство можна було притягти до відповідальності тільки за статтею «за хуліганство». Він підкреслив, що в цілому кількість звернень до Мін'юсту за фактами рейдерських захоплень поменшало.

«Зокрема, 52 громадянина Києва, які були позбавлені прав власності на квартири внаслідок дій рейдерів, були захищені Мін'юстом. Їхні права були відновлені», - додав Петренко.

За цими фактами Мін'юст відправив всі необхідні документи в правоохоронні органи. Міністр висловив сподівання, що всі рейдери будуть притягнуті до кримінальної відповідальності.

Читайте АСН в Google News