Влада США підозрює, що Росія підкупила екологів

24.07.2017, 11:27

У палаті представників Конгресу США зажадали від міністра фінансів Стівена Мнучіна розслідувати можливе фінансування з боку Росії борців за навколишнє середовище, які виступили проти розробок сланцевої нафти і газу. Про це пише видання Politico.

Конгресмени мають намір з'ясувати, чи давав Кремль гроші кампанії «зелених» проти технології видобутку сланцевої нафти методом гідророзриву пласта (фрекінг). Ця технологія дозволила США наздогнати Росію у видобутку газу.

У свою чергу екологи відкинули всі обвинувачення, заявивши, що відповідне розслідування покликане відвернути увагу громадськості від зв'язків американського президента США Дональда Трампа з Кремлем.

Нагадаємо, США почали поставки скрапленого газу в Європу. Перший танкер з американським СПГ відправився в ЄС в 2016 році. У червні 2017 року танкер зі скрапленим газом з США вперше в історії прибув до Польщі.

Передбачається, що видобуток сланцевого газу шляхом фрекінгу з використанням закачування діоксиду вуглецю замість води у цільовий пласт може сприяти зниженню темпів зростання глобального потепління.

Читайте АСН в Google News