Siemens розриває договір з компаніями з Росії через кримські турбіни

21.07.2017, 10:29

Компанія Siemens виступила із заявою, що всі 4 газотурбінні установки, переправлені з Росії в тимчасово окупований Крим, були переміщені незаконно. У Siemens послалися на надійну інформацію, отриману компанією.

У заяві сказано, що компанія має намір продовжувати кримінальне переслідування керівництва спільної з росіянами компанії «Технопромекспорт», яке відповідальне за перевезення турбін в Крим. Мало того, Siemens припинить поставки нового обладнання на півострів і забезпечить повернення вже поставленого.

У компанії заявили, що запропонували викупити те обладнання, яке передавалося електростанції в Тамані в Росії і анулювати контракт.

Нагадаємо, з 2015 року по відношенню до Криму діють санкції ЄС, відповідно до яких Siemens не міг здійснювати поставки своїх турбін на півострів. Проте 6 липня 2017 року стало відомо, що на споруджуваних електростанціях в Криму планується встановити турбіни виробництва компанії Siemens. Коли їх доставили, з'ясувалося, що російська сторона сама вирішила направити турбіни в Крим, хоч спочатку планувалося їх встановити на Таманському півострові Росії. А в компанії Siemens повідомили, що не укладали контракт з Росією на поставку обладнання в окупований Крим.

13 липня, агентство Reuters повідомило про постачання в анексований Крим ще двох турбін, схожих на ті, які виробляє німецький Siemens. Пізніше в компанії «Технопромекспорт» заявили, що купили всі турбіни на вторинному ринку.

Читайте АСН в Google News