Нардеп зізналася, що її колеги голосували за Пенсійну реформу, не розуміючи навіть суті документа

20.07.2017, 12:02

Депутати голосували за пенсійну реформу, не розуміючи її суті. Про це в ході засідання круглого столу заявила народний депутат України Наталія Веселова, передає кореспондент ASN.

"Пенсійна реформа - недостатньо популярна тема в парламенті. І вона недостатньо обговорюється навіть у профільному парламентським комітеті. Я спостерігала картину в сесійній залі, коли депутати голосували за основу проект закону про Пенсійну реформу, не розуміючи взагалі, за що голосують. Тільки після прийняття закону в першому читанні депутати почали між собою питати про те, що саме передбачає реформа. Це однозначно негативна практика", - заявила вона.

Депутат закликала "піднімати широку дискусію в суспільстві щодо необхідності реформи, потрібно доносити до людей інформацію про те, що в Україні давно діють накопичувальні пенсійні фонди. І вони працюють успішно", - додала вона.

У свою чергу, директор, глава підрозділу з управління локальними активами групи ICU, член Ради УАІБ Григорій Овчаренко додав, що не тільки у нардепів, а й у громадян немає розуміння необхідності реформування діючої солідарної пенсійної системи.

"Влада дає неправильне уявлення про те, що економіка зростає і буде зростати, зарплати і пенсії - будуть підніматися, в тому числі в найближчій перспективі. Але це не так ... Так само в суспільстві немає розуміння необхідності Пенсійної реформи. Зокрема, впровадження накопичувальної пенсійної системи", - сказав він.

Читайте АСН в Google News