Вчені з'ясували, чому люди під час поцілунку нахиляються направо

19.07.2017, 19:59

Азіатські вчені довели, що нахил голови вправо характерний як для ініціаторів поцілунку, так і для їхніх партнерів. Дослідження було опубліковане в журналі Scientific Reports.

На початку 2000-х було проведено кілька досліджень, які з'ясували, що під час романтичного поцілунку більшість людей нахиляє голову вправо. І це ніяк не пов'язано з тим, правша людина чи ні. Після цього азіатські вчені вирішили провести нові тести, які вони називають одними з перших, що присвячені поцілункам в Азії.

Щоб забезпечити приватність, учасники експерименту з Бангладеш цілувалися в закритій кімнаті свого будинку, а потім окремо один від одного заповнювали анкети про особливості поцілунку.

Після вивчення результатів вчені прийшли до таких висновків: ініціаторами поцілунків в 79% випадків є чоловіки; 73% ініціаторів поцілунків і 75% їх партнерів нахиляють голову вправо. Статистичну залежність між основною рукою і нахилом голови було виявлено тільки у ініціаторів поцілунку. Варто відзначити, що учасники експерименту заявляли, що нахиляють голову неусвідомлено.

В результаті вчені прийшли до висновку, що поворот голови при поцілунку вправо ніяк не пов'язаний з культурними особливостями - це складний когнітивний механізм.

Читайте АСН в Google News