Лікарі столичних лікарень продавали наркоманам психотропні препарати

19.07.2017, 16:30

У Києві затримано співробітницю ТМО "Психіатрія" за підозрою в незаконному продажі ін'єкцій наркозалежним та хворим на алкоголізм особам психотропної речовини - "діазепам" (медична назва "сибазон"). Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

"28-річна зловмисниця, яка працює старшою медсестрою в зазначеному медичному закладі, була викрита" на гарячому "після проведення двох етапів оперативної закупівлі зазначеної речовини і спробі ввести її в організм пацієнта за грошову винагороду в розмірі 1700 гривень. Також встановлено, що жінка робила аналогічні ін'єкції наркозалежним на дому, в тому числі за допомогою крапельниць. На підставі зібраних доказів зловмисниці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України", - йдеться в повідомленні.

Крім того, прокуратура розслідує подібні випадки в "реабілітаційних центрах" Києва і Київської області. Там також продавали наркозалежним психотропні препарати. Повідомляється, що окремі пацієнти "реабілітаційних центрів" містилися там всупереч їх волі.

Прокуратура почала кримінальні виробництва за цими фактами, розслідування триває.

Читайте АСН в Google News