Лукашенко летить в Україну поговорити про торгівлю і конфлікт на Донбасі

19.07.2017, 12:07

Президент Білорусі Олександр Лукашенко 20-21 липня перебуватиме в Україні з офіційним візитом. Про це повідомили в прес-службі білоруського лідера.

Запланована зустріч Лукашенка з президентом України Петром Порошенком, лідери переговорять у форматі «один на один», а також у розширеному складі. В ході переговорів планується обговорити політичне, торгово-економічне та гуманітарне співробітництво країн.

Ключовим буде економічний блок питань: торгівля, інвестиції, промислова кооперація, нафтохімічний комплекс, енергетика, сільське господарство, транспортно-логістична галузь, розвиток міжрегіонального діалогу. Торкнуться президенти також і питань прикордонного співробітництва.

«Однією з тем зустрічі стане врегулювання конфлікту на сході України, у чому Білорусь бере активну участь, надаючи переговорний майданчик для сторін процесу. Олександр Лукашенко і Петро Порошенко обговорять ситуацію в регіоні в цілому, обміняються думками з міжнародної проблематики», - повідомили в прес-службі Лукашенка.

Попередній візит в Україну Лукашенко зробив у квітні 2017 року.

Читайте АСН в Google News