Франція і Німеччина закликали Росії засудити заяви ватажка «ДНР» про якусь «Малоросію»

18.07.2017, 15:48

Німецький федеральний уряд та Міністерство закордонних справ Франції закликали Росію засудити заяву лідера терористів так званої «ДНР» Олександра Захарченка про новий проект під назвою «Малоросія». Про це передає Інтерфакс-Україна.

«Ми закликаємо Росію засудити цей факт, який представляє собою порушення Мінських угод і зраду духу переговорів у нормандському форматі», - заявили французькі дипломати. У Франції підкреслили, що залишаються прихильниками суверенітету і територіальної цілісності України. Від Росії також зажадали «посилити дії, щоб покласти край конфлікту» на Донбасі.

У свою чергу федеральний уряд Німеччини засудив заяву Захарченка, який «не має легітимного права говорити за цю частину України». «Очікуємо, що Росія також негайно засудить цей крок, не поважатиме і не визнає його», - заявили в Німеччині. У Берліні відзначили, що єдиний шлях припинення війни - це переговори, виконання Мінських угод Росією, Україною і бойовиками на Донбасі, яких підтримує Москва.

Нагадаємо, 18 липня Захарченко заявив про об'єднання «ДНР» і «ЛНР» і заснування якоїсь «Малоросії». Однак пізніше з'ясувалося, що «ЛНР» ніхто не попередив, і ця частина терористів не має наміру вступати в нову «державу».

Читайте АСН в Google News