Луценко задоволений рішенням комітету щодо Розенблата

07.07.2017, 14:16

Генеральний прокурор України Юрій Луценко дуже задоволений тим, що регламентний комітет порахував обґрунтованим подання прокуратура на народного депутата Борислава Розенблата. Про це він заявив на брифінгу після засідання Комітету Верховної Ради України з питань регламенту і депутатської етики, передає кореспондент ASN.

"Ми задоволені рішенням комітету, що дозволить на найближчому тижні розглянути мої подання про притягнення до кримінальної відповідальності 5 народних депутатів. Сьогодні ми не просто задоволені! Ми задоволені найбільше", - заявив він. Генпрокурор зазначив, що сьогодні "каста недоторканних має бути зруйнована".

"Те, що сьогодні засідання комітету відбувалося зовсім в іншій атмосфері, показує це", - упевнений він.

Генпрокурор підкреслив, що "Розенблат не є якимось особливим у наших поданнях . Так, його дії найбільш цинічні.., але для будь-якого депутата неприйнятно зловживання своїм становищем, хабарництво тощо... Сказати, що Розенблат більш винен, ніж Дейдей, Поляков, Лозовий або ще хтось із цих депутатів, то ні. Вони всі повинні понести відповідальність", - упевнений він.

Відзначимо, сьогодні Регламентний комітет розглядав зняття недоторканності з Розенблата. На ньому показали скандальне відео про "хабарництво Розенблата". Однак нардеп назвав його дорогим монтажем і не визнає провину. Раніше повідомлялося, що у САП вистачає доказів для зняття недоторканності з Розенблата. 6 липня Луценко на Комітеті ВРУ показав відео про "отримання хабара" нардепами Розенблатом і Поляковим.

В результаті комітет визнав обґрунтованими всі три подання Генерального прокуратора на Розенблата.

Читайте АСН в Google News