Лозовий назвав дії Луценка неадекватними

05.07.2017, 14:13

Народний депутат фракції Радикальної партії Андрій Лозовий назвав подання генерального прокурора Юрія Луценка у питанні позбавлення нардепа недоторканності неадекватним. Про це він заявив на прес-конференції, передає кореспондент ASN.

"Будь-яка юридично підкована людина могла переконатися в юридичній безграмотності подання Генпрокуратури щодо мене. Всі могли переконатися просто в неадекватності цього подання", - заявив він.

Лозовий зазначив, що Генпрокуратура фальсифікувала подання, просто придумала якісь речі, які йому намагаються приписати. Він розповів, що гінці від Юрія Віталійовича неодноразово приходили до Олега Ляшка і до нього, щоб домовитись. "Але цього не буде", - пообіцяв депутат.

Слід зазначити, що Комітет з питань регламенту і депутатської етики почав розгляд питання щодо Лозового о 10:00 за Києвом. Тільки ближче до 14:00 члени комітету, Генпрокурор і адвокати змогли зробити заяви, обговорити питання і піти на перерву, після якої планується винесення рішення.

Нагадаємо, народний депутат Лозовий звинувачується в несплаті податків на суму в 1 млн 700 тис. грн. Досудове розслідування встановило, що Лозовий з 1 січня 2007 по 31 грудня 2015 року "умисно ухилився від сплати податків і зборів, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів у великих розмірах". "Лозовий занизив суму оподатковуваного доходу на 8 622 647,4 гривень, що призвело до несплати до бюджету податку на доходи фізичних осіб за певний період в розмірі 1 717 221,4 гривень і військового збору в розмірі 129 339,71 гривень", - йдеться в поданні ГПУ.

Читайте АСН в Google News