67% українців готові сказати "так" членству в НАТО - Парубій

03.07.2017, 16:24

67% українців скажуть "так" членству в НАТО в разі референдуму. Про це на урочистому засіданні Верховної Ради України, присвяченому 20-й річниці підписання Хартії про особливе партнерство між Україною та Організацією Північноатлантичного договору, заявив спікер Андрій Парубій, передає кореспондент ASN.

"Українці підтримують вступ України в НАТО. За три роки після Революції Гідності ця підтримка зросла втричі. Згідно з останніми соціологічними опитуваннями, понад 50% населення готові голосувати за Україну в НАТО", - заявив він.

У разі проведення референдуму, за його словами, від кількості тих, хто готовий брати в ньому участь, підтримка може перевищити 67%: "І що характерно - число прихильників союзу з Росією сьогодні скоротилося до історичного мінімуму. Вибір громадян чітко підтримує і чинний український парламент. 8 червня 2017 року Верховна Рада підтримала законопроект №6470, який закріплює зовнішньополітичний курс України, де пріоритетом визначено вступ нашої держави в НАТО. Тепер український Закон визначає конкретну і, я переконаний, досяжну мету - "набуття членства в Організації Північноатлантичного договору", - додав він.

Але чи готові партнери в альянсі на союз з Україною? Спікер парламенту впевнений, що так. "Події останніх років стверджують - так. І це не голослівні заяви. Це надана гуманітарна, перш за все медична допомога Майдану, це сприяння нашим реформам і крокам для перебудови країни, це надважлива допомога нашій армії на передовій, а також наші спільні навчання в міжнародному центрі миротворчості та безпеки і спільна участь у миротворчих місіях ", - додав спікер.

У свою чергу, віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе повідомила, виступаючи з трибуни парламенту: "Якби референдум пройшов сьогодні, то 70% українців відповіли б «так» членству. Всі казки про позаблоковий і нейтральний статус канули в лету".

Читайте АСН в Google News