Експерти попереджають про бум харчових отруєнь в Україні

03.07.2017, 13:56

Харчові отруєння - продовжаться через небажання власників кафе втрачати гроші та ігнорування людьми елементарних правил безпеки при виборі їжі. Про це на прес-конференції заявила завідуюча .кафедрою інфекційних хвороб НМУ ім. Богомольця Ольга Голубовська, передає кореспондент ASN.

"Раніше у Києві були зафіксовані випадки ботулізму, а тепер і сальмонельозу. Причому, як ми бачимо, це сталося в результаті вживання їжі в об'єктах громадського харчування (ресторанах" Євразія ". - Прим.). Це загрожує масовими отруєннями, тоді як харчові отруєння займають третє місце за смертністю в світі", - заявила вона.

Голубовська зазначила, що, на жаль, самі суб'єкти господарської діяльності відмовляються від проведення перевірок, адже це тягне за собою зупинку бізнесу на якийсь час:

"Ніхто не хоче втрачати гроші. Тому я впевнена, протягом літа ми ще не раз почуємо про факти отруєння", - прогнозує вона.

При цьому лікар закликала українців дотримуватися елементарних заходів безпеки. Насамперед відмовитися від вживання у літній період кремових виробів і всього солодкого. "Бактерії, як і ми, люблять одне і те ж. Тому в цих виробах дуже швидко розвиваються збудники, небезпечні для нас. Споживання в їжу таких продуктів дуже швидко може призвести навіть до шокового стану і летального результату ", - попередила вона.

Читайте АСН в Google News