24% українців розчарувалися в ЄС через погіршення умов життя

29.06.2017, 14:01

Кожен четвертий українець розчарувався в ЄС. Про це на міжнародній конференції "Україна - ЄС: інтеграція в мінливому світі" заявив перший заступник директора Інституту світової політики Сергій Солодкий, передає кореспондент ASN.

"Відповідаючи на запитання "чи вважаєте ви європейську інтеграцію невідворотним процесом", - кожен четвертий українець відповів, що розчарувався в ЄС. Це 24% українців", - заявив він. Серед основних причин такого розчарування називалися - погіршення умов життя та економічного становища, серед інших причин - агресія РФ і втрата частини територій України і "бездіяльність української влади".

Опитування проводилося з 17 по 24 травня 2017 року методом телефонного інтерв'ю. Всього опитано 1000 респондентів віком 18 років і старше у всіх областях України за винятком непідконтрольної території Донецької та Луганської областей, а також АР Крим. Це дослідження було представлено Інститутом світової політики в рамках "Програми сприяння громадській активності "Приєднуйся", що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст дослідження є винятковою відповідальністю Pact і його партнерів і не обов'язково відбиває погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) чи уряду США.

Читайте АСН в Google News